Zelf Sangria maken
Lekker picknicken in één van de parken van Amsterdam of gewoon fijn borrelen thuis met vrienden. Wij vinden dat deze zomer een heerlijke Sangria niet kan ontbreken op de borreltafel.
Winkelcentrum Brazilië vertelt u daarom graag hoe u deze heerlijke wijncocktail zelf maakt, zodat u hier van kunt gaan genieten. In dit recept spreken we over de ‘klassieke’ Sangria, volgens de Gall & Gall.
Wat heeft u nodig om de Sangria mooi op te dienen:
- Glazen waterkan (bijvoorbeeld van de Blokker):
- Mooie glazen om de Sangria in te schenken (bijvoorbeeld de glazen van de Blokker)
- Een pollepel – uiteraard ook bij de Blokker verkrijgbaar! Handig om het fruit mee te scheppen.
En vervolgens.. het recept!
Ingrediënten:
- 75 ml rode wijn (droog) Bijvoorbeeld deze Rioja van de Gall en Gall
- 250 ml Cava; klik hier voor een heerlijke Cava van de GrapeDistrict
- 1 eetlepel suiker
- Sap van 1 sinaasappel
- Fruit voor in de Sangria: appel, druiven, perzik, peer; wat u maar lekker vind!
- ijsklonten
Sangria maken:
- Snijd het fruit in kleine partjes en doe het in de glazen schenkkan
- Pers het sap van 1 sinaasappel uit in een apart glas. Zo voorkom je dat er pitjes in je sangria terechtkomen
- Voeg de suiker en rode wijn toe aan de glazen schenkkan
- Voeg nu het sinaasappelsap toe
- schenk hier de Cava bij
- Goed roeren…..
En u heeft de meest heerlijke Sangria. Schenk de Sangria in een glas met wat ijsklonten en zorg dat er ook wat fruit in het glas zit. Dat is genieten!
Dit is een klassiek Sangria recept van de Gall en Gall https://www.gall.nl/ontdek/wijn/sangria-spaanse-wijn-cocktail/